Oefentherapie Mensendieck

Gezond bewegen kun je leren!

Welkom bij Mensendieck Praktijk Mill

Oefentherapie Mensendieck is een paramedische behandelmethode die erop gericht is klachten op het gebied van houding en beweging te verminderen en te voorkomen. Door middel van houdingsadviezen en bijpassende oefeningen, die op maat aangeboden worden, leert u anders en gezonder te bewegen waardoor de klachten af zullen nemen of zullen verminderen. U wordt bewust gemaakt van uw eigen houdings- en beweeggedrag en dit wordt daar waar nodig aangepast.  De behandeling werkt zowel curatief als preventief.

De voordelen van oefentherapie

Lopen, gaan zitten, bukken, tillen … We bewegen de hele dag en meestal onbewust. Iedereen heeft zo zijn eigen houding en manieren van bewegen, maar sommige gewoontes zijn niet goed voor het lichaam. Dan kunnen klachten ontstaan aan bijvoorbeeld rug, nek of schouder. Ook door bepaalde afwijkingen of ziekten, denk aan reuma of astma, kunnen mensen problemen krijgen met hun bewegingsapparaat. Oefentherapie Mensendieck maakt je bewuster van die alledaagse verrichtingen. Door het verbeteren van eenvoudige bewegingen die vaak worden gemaakt, zijn klachten vaak al flink terug te dringen. Juist die bewegingen vormen een groot onderdeel van je leven. De oefentherapeut richt zich op het verminderen en wegnemen van jouw klachten. Tijdens de behandeling krijg je advies hoe je de klachten in de toekomst kunt voorkomen. Je leert bewegen met een juiste belasting van gewrichten en spieren. Ook verbeter je je houding en ontdek je een optimale manier van bewegen.

Wij behandelen en geven begeleiding bij de volgende klachten:

Aanmelden:

Als u zich bij ons aanmeldt, wordt er een afspraak gemaakt. Bij die eerste afspraak wordt uw hulpvraag in kaart gebracht en tevens een houding- en bewegingsanalyse verricht. Aan de hand daarvan wordt er een behandeldoel én behandelplan opgesteld. Samen met u zal de komende tijd daaraan gewerkt gaan worden. Bij aanvang van de therapie vragen wij u een identiteitsbewijs (ID-kaart, paspoort of rijbewijs) mee te nemen. Wij zijn verplicht de gegevens hiervan te administreren.

Wilt u zich bij ons aanmelden gebruik dan het aanmeldformulier.