Beweeggroepen

Doelgroeptraining

Big Fun, een bewegings- en leefstijlprogramma voor mensen met overgewicht !

Met plezier afvallen !!

Overgewicht, oftewel obesitas heeft voor mensen die hieraan lijden enorme gevolgen op medisch, sociaal en economisch gebied. Zo is aangetoond dat mensen met obesitas meer kans hebben op het ontwikkelen van o.a. hart- en vaatziekten, suikerziekte, kanker en galsteenlijden. Ook wordt de kans op ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid door obesitas verhoogd. En geheel niet onbelangrijk zijn de praktische problemen die hierdoor ontstaan.
Daarom bieden wij een op maat gemaakt leefstijlprogramma om u te helpen bij het voorkomen of verhelpen van deze problemen !
We begeleiden zowel mensen die voor hun overgewicht operatief geholpen zijn als mensen die niet operatief geholpen zijn. Veel voorkomende operatieve ingrepen hiervoor zijn o.a.  de maagband, de gastric bypass, de gasticsleeve en de endobarrier.Wij helpen u met het herstel en het opnieuw verantwoord belasten van uw lichaam na de operatie.

Doelstelling Big Fun:

1. Het op een verantwoorde manier reduceren van het overgewicht met of  zonder operatie. 2. Het leren omgaan met een nieuwe levensstijl waarin gedragsverandering, voedingsadviezen en beweging centraal staan, waardoor gezondheidsrisico’s verminderen en de kwaliteit van het leven toeneemt

Programma

De duur van het programma varieert tussen minimaal een half jaar tot één jaar, afhankelijk van uw BMI. Op basis van de intake wordt een individueel trainingsprogramma opgesteld. Hierbij wordt er rekening gehouden met de mogelijkheden van de deelnemer. Na het individuele traject gaat u twee maal per week in groepsverband trainen en kunt u daarnaast nog één maal per week vrij trainen op een dag dat u uitkomt.De trainingstijd bedraagt 60 minuten, maar u kunt indien uw gezondheid het toelaat langer trainen. Dit is echter wel zonder begeleiding. Tevens krijgt u individuele begeleiding van een diëtiste en zijn er een aantal groepsbijeenkomsten mbt voeding. Mocht u meer informatie willen hebben over Big Fun neem dan contact met ons op via mail of telefoon.

Wilt u zich aanmelden gebruik dan ons aanmeldformulier.

 

Bechterew oefengroepen

Wat is de ziekte van Bechterew?

De ziekte van Bechterew ofwel Spondylitis Ankylopoetica (SA) is een chronische aandoening van het bewegingsapparaat. Het is een reumatische ontstekingsziekte die meestal onderaan de wervelkolom (het heiligbeen) begint. De tussenwervelschijven, de gewrichten en de banden van de wervelkolom worden aangetast. Deze ontstekingen leiden tot een voor deze aandoening typische verbening van de gewrichten van het heiligbeen, het bekken en/of de wervelkolom. Door deze verbening treedt er in de loop van de tijd verstijving op van het bekken en de rug. Deze verstijving kan leiden tot een in meer of mindere mate voorovergebogen houding. Hoe snel de verstijving optreedt en hoe ernstig de functiestoornissen van bekken en rug uiteindelijk worden, hangt af van drie factoren:   
  • de activiteit van de ontstekingen
  • de beschadigingen die door de ontstekingen ontstaan en vooral 
  • het effect van de ingestelde behandeling.
Hierbij is consequent bewegen en oefen- en hydrotherapie essentieel. 

Deelname aan de oefengroep heeft als doel:

  •  de mobiliteit te behouden en zo mogelijk te verbeteren
  •  spierversterking en houdingverbetering te bewerkstelligen
  • de conditie te vergroten
  • voorlichting en advies te geven over de ziekte
  • uitwisseling van ervaringen met andere mensen met Bechterew
Hoe ziet de lesindeling van de Bechterew groep eruit:   De Bechterew groepsles wordt gegeven op dinsdagavond van 18u tot 19:30u

Wilt u zich aanmelden gebruik dan ons aanmeldformulier.